Heeft u een filtermat nodig voor uw luchtverwarmer of rooster dan kunnen wij u die leveren!
Kijkt u eens in onze webwinkel
. 

 
Luchtverwamingshop.nl - Econvice Nederland
Luchtfilter (mat) voor  BRINK luchtverwarmers en ventilatie units.
 
Voor elk toestel is het weer anders om het filter schoon te maken. In de bewonersinstructie staat hoe u het filter kunt reinigen.
Doorgaans is 1x in 6 weken gebruikelijk, vooral in het stookseizoen moet u hierop letten! (door vervuiling neemt het gasgebruik toe)
 
Uiteraard is het van groot belang dat er goed gefilterd wordt en dat deze door de bewoners het filter eens in de maand wordt uitgezogen/gereinigd zodat het juiste comfort blijft behouden, dit is een vaak voorkomend euvel ... van ik wist niet dat er een filter in zat. Door een vuil filter kan het gasverbruik ook toenemen en daar zit u niet op te wachten.

Luchtfiltering steeds actueler Luchtfiltering wordt, naast ventilatie, steeds actueler. Fijnstof bijvoorbeeld vormt een steeds grotere bedreiging voor de volksgezondheid. Niet vreemd dus dat luchtverwarming vaak naast een geïntegreerd ventilatiesysteem ook standaard een filter heeft. Om dit filter ook werkelijk zijn werk te laten doen, is het regelmatig reinigen en vervangen van dit filter wel noodzakelijk. Dit wordt nogal eens vergeten. Naast een ‘gewoon’ filter, bestaat er ook een pollenfilter ofwel een elektrostatisch filter. Deze filtert de nieuwe toegevoerde buitenlucht extra goed. Voor veel mensen met een allergie is dit een ideale oplossing.
 
TIP: Noteer in uw agenda dat u bijvoorbeeld op 1 januari het filter verwisselt. Woont u bij drukke snelwegen of een industrieterrein noteer deze ‘opdracht’ dan ook op 1 juni. Verder is het raadzaam om om de twee maanden in uw agenda de notitie tegen te komen dat u de filters dient te reinigen met een stofzuiger.
 
Een standaard filter (klasse G3) van een luchtverwarmer haalt 95% van de stofdeeltjes uit de lucht.
 
Een elektronisch fijnstoffilter haalt zelfs 99% stofdeeltjes uit de lucht en dit is ideaal voor mensen met gevoelige luchtwegen. Dit fijnstoffilter verwijderd vrijwel alle vervuiling uit de lucht zoals pollen, stuifmeel, schimmels, tabaksrook, kiemen en bacterien. Dit elektronische fijnfilter kan op een eenvoudige wijze worden aangebracht in uw bestaande en/of nieuwe luchtverwarmer type "Allure".