Technische omschrijving:
 
    - Brink B-16 HR "Allure"

 

 
De nieuwe Allure, buiten de technische veranderingen is ook de kleur aangepast! Casco plaatwerk, wit (RAL 9016) en grijs (RAL 9006).
Brink Allure uitvoering met elektronisch luchtfilter (optie) 
 

Bovenstaande klokthermostaat is bij de introductie van de nieuwe Allure nu toepasbaar (E-bus) een modulerende klothermostaat die bij dit programma goed aansluit, ook weer een stukje technisch vernuft waar is over nagedacht. Voor de gebruiker is de bediening hiervan eenvoudiger  en gebruiksvriendelijker gemaakt.

 
De Brink Allure: verwarmen, koelen en regelen op het hoogste comfortniveau.

Omschrijving;
De Allure Hoog Rendement luchtverwarmer van Brink Climate Systems heeft met 109% het hoogste rendement (HR 107).
De Allure luchtverwarmer is leverbaar in vier verschillende capaciteiten van 4-40 kW en in zeven verschillende instelbare luchthoeveelheden en in zowel boven- als onderuitblazende uitvoeringen. leverbaar zijn de B-10HRD, B-16HR(D), B-25HR(D) en de B-40HR(D) De belangrijkste onderdelen van de Allure zijn de warmtewisselaar en de brander. Deze zijn gemaakt van bijzonder corrosiebestendig roestvast staal dat bestand is tegen een hoge temperatuur en de voortdurende temperatuurwisselingen. Bovendien is het materiaal ongevoelig voor het condenswater dat vrijkomt tijdens het afkoelen van de rookgassen. De brander is eveneens van roestvast staal en is regelbaar tot 25% van de maximale capaciteit. Om vervuiling van de brander te voorkomen is deze zo geplaatst dat daarop geen vuil kan komen. Al deze maatregelen geven de Allure een heel lange en probleemloze levensduur.

De B-10HRD "Allure" is in juli 2013 aan het leveringsprogramma toegevoegd, dit toestel is alleen in (D) downflow uitvoering verkrijgbaar klik hier voor productfolder.


Samenstelling
De Allure-serie kent twee uitvoeringen. De Allure Upflow blaast de warme lucht aan de bovenzijde uit. De Allure Downflow blaast uit aan de onderzijde. Daarnaast is de luchtverwarmer uit te breiden met topkoeling, een buitentemperatuurvoeler en een elektronisch filter.

Ventilatiegemak, energiebesparing en EPC-winst
Indien de Allure in combinatie met een Renovent HR wordt geplaatst, kan door het plaatsen van een CO2-sensor in de retourlucht op maat worden geventileerd. Met deze toevoeging wordt bovendien een extra EPC-winst van circa 0,06 behaald. De Renovent HR moet hiervoor uitgevoerd worden met een optieprint.

Vorm en afmeting
type hoogte (mm) Breedte (mm) Diepte (mm) Gewicht (kg)
B-10 HRD 1200 400 740 74
B-16 HR(D) 1200 400 740 74
B-25 HR(D) 1200 500 740 83
B-40 HR(D) 1200 600 740 92

Prestaties

Topkoeling
De luchtverwarmer kan snel en eenvoudig worden uitgebreid met topkoeling. Op deze manier komt er tijdens de warme zomerdagen ook overdag frisse en koude lucht in de woning. Hiervoor is een complete set leverbaar met koelblok, een condensingunit en een montageset. Bijkomend voordeel is dat in de Allure de regeling van de koelinstallatie reeds volledig is geïntegreerd.
Constante filtering
De standaard filters (vlakfilters) halen 95% en het fijnstoffilter haalt zelf 99% van de stofdeeltjes uit de lucht en is uitermate geschikt voor mensen met allergieproblemen. Het fijnstoffilter past bij de Allure Upflow in dezelfde filterslede als de standaard filters.
Regeling
De Allure moduleert het afgegeven vermogen tussen de 25 en 100%. De elektronische klokthermostaat meet het verschil tussen de ingestelde temperatuur en de werkelijke temperatuur. De besturingsunit verwerkt het signaal van de ruimtethermostaat en bepaalt de stand van de traploos geregelde brander. De luchthoeveelheid wordt aangepast aan de uitblaastemperatuur van het toestel. Dit alles zorgt voor een zeer gelijkmatige ruimtetemperatuur, waardoor een perfect binnenklimaat wordt gerealiseerd. De ruimtethermostaat dient apart te worden besteld.
       
Milieu en gezondheid
Moderne woningen zijn optimaal geïsoleerd en goed kierdicht gebouwd. Dat scheelt u veel energie. Maar het vrijwel geheel wegvallen van de onbedoelde ventilatie door kieren en spleten, beïnvloedt het binnenmilieu negatief. Luchtverwarming brengt weer terug wat u zo koestert: een gezond zuurstofgehalte, een betere luchtzuiverheid, zonder stof, en een betere vochthuishouding.
      
Nieuwe branderautomaat en kamerthermostaat
De branderautomaat in de Allure is geheel vernieuwd. De nieuwste stand van de techniek en de geavanceerde EC-systeemventilator zorgen voor een verdere verlaging van het hulpenergieverbruik. Het aantal systeemonderdelen is beperkt waardoor de betrouwbaarheid nog verder is toegenomen. De Allure is nog steeds voorzien van de modulerende regeling van het verwarmingsvermogen en het zeer hoge verwarmingsrendement van 92-99% van de bovenwaarde. Voor het aansturen van de branderautomaat in de Allure is een nieuwe kamerthermostaat ontwikkeld die voorzien is van een E-bus.

 
Kamerthermostaat
De kamerthermostaat heeft uitgebreide programmeerfuncties. Het grote display en de bediening met twee draaiknoppen zorgen voor een grote gebruiksvriendelijkheid. De kamerthermostaat van Brink Climate Systems is voorzien van een E-bus: een toekomstgericht platvorm waar ook de vernieuwde Renovent (Renovent Excellent) op voorbereid is.

De nieuwe Allure heeft de volgende systeemeigenschappen:
- Nieuwe branderautomaat en regeling waardoor nog energiezuiniger.
- Nieuwe uniforme Brink gebruikersinterface met display.
- B-16 HR en B-25 HR zijn leverbaar met hogere lucht-capaciteiten voor   toepassing in de utiliteit en in combinatie met koeling.
- Nieuwe kamerthermostaat met E-bus.

- Kleur plaatwerk wit (RAL 9016) en grijs (RAL 9006).