Voordelen
Luchtverwarming is een zeer goed, comfortabel en zuinig systeem, met heel wat mogelijkheden.
Uiteraard ervan uitgaand dat het verwarmingssysteem wordt aangelegd volgens de installatie richtlijnen, maar dat geldt voor ieder ander systeem.
 
Hoe beter de woning geïsoleerd wordt, hoe interessanter het wordt om een luchtverwarmingsinstallatie te laten installeren.

感嘆符、疑問符、3 D の小さい人。3 D イメージ。孤立した白い背景 の写真素材・画像素材 Image 33078672.
Vergeet echter niet, GEEN ENKEL SYSTEEM is zonder nadelen.
Luchtverwarming geeft een behaaglijke, gelijkmatige confortabele temperatuur, en voorziet het huis voortdurend van verse lucht.  Tevens is het mogelijk om de installatie uit te breiden met topkoeling (optie). Drie functies in één dus. Hoe werkt luchtverwarming nu eigenlijk, en zijn er ook nadelen verbonden aan dit systeem?
 
3d illustratie witte mannetje houdt blauwe haak | Premium Foto
Hoe werkt luchtverwarming?
Een luchtverwarmingsinstallatie zorgt voor een constante luchtcirculatie door het gehele huis. De aangezogen (retour) lucht wordt in de luchtverwarmer verwarmd en wordt vervolgens door een kanalenstelsel (toevoer) ingeblazen. Deze verwarmde lucht dringt langzaam en geruisloos de verschillende kamers van het huis binnen via de vloer- en of wandroosters die er zijn geïnstalleerd. De lucht wordt daarna opnieuw aangezogen, gefilterd en opnieuw opgewarmd. Door dit geïntegreerd ventilatiesysteem wordt een optimaal confortabel binnenklimaat gecreëerd.
poppetje geld - Icount Administratiekantoor
Verbruik
Luchtverwarming is een uiterst zuinig, comfortabel een snel reagerend systeem en biedt heel wat voordelen:
De warme lucht mengt zich met de reeds circulerende lucht, waardoor zowel warme als verse lucht zeer gelijkmatig worden verspreid.
Wanneer de luchtverwarmer niet brandt maar alleen circuleert en ventileert, schakelt het systeem uit zuinigheidsoverwegingen terug naar een lager toerental. 
Dankzij een warmteterugwinapparaat (WTW) dat in het luchtverwarmingssysteem is ingebouwd, kan 90 tot 95% van de afgevoerde warmte worden gebruikt om nieuwe lucht te verwarmen. Ventileren op deze manier kost nauwelijks energie en levert een flinke gasbesparing op.
De korte opwarmtijd wordt gecombineerd met een hoog thermisch comfort; 
 
Pessoa 3d Pequena Com Alguma Marca De Seleção E Um Lápis. Imagem 3d Isolado Fundo Branco Fotos, Retratos, Imágenes Y Fotografía De Archivo Libres De Derecho. Image 37817355.
Comfort
De opwarmtijd is kort en u kunt de temperatuur heel nauwkeurig regelen. U hoeft dus overdag niet te verwarmen als er niemand thuis is.
Het systeem voert steeds verse en gefilterde lucht aan. 
Optimale verspreiding van de warmte: de warmte die binnenkomt via zuidgerichte ramen of van de openhaard kan via luchtverwarming gelijkmatig door de hele woning verdeeld worden.
Omgekeerd kan ook koele lucht van buiten (100% buitenluchtregeling) gebruikt worden om de leefruimtes in de zomer af te koelen.
Gemakkelijk om met droge lucht af te rekenen door het plaatsen van een centrale luchtbevochtiger.
Omdat de luchtcirculatie confortabel verloopt, is de werking van het verwarmingssysteem nauwelijks merkbaar.
Eenvoudig uit te breiden met koeling. De apparatuur kan zodanig afgesteld worden, dat wanneer in de zomer de (kamer)-temperatuur een bepaalde waarde overschrijdt, automatisch op airco wordt overgeschakeld. 
Door het gebruik van lucht als geleider van warmte in plaats van water is de kans.
Luchtjes en dampen uit keuken en badkamer worden direct naar buiten gevoerd via een aangebrachte ventilatie.
 
witte poppetjes | Jouwwebsitetubes.jouwweb.nl
Esthetiek
Bij nieuwbouw bespaar je met luchtverwarming heel wat ruimte: je hoeft immers geen verwarmingselementen (radiatoren of convectoren) plaatsen. Bij luchtverwarming zitten er enkel kleine roosters in de muur, de vloer of het plafond. De kanalen kunnen in de vloeren, tussen de wanden, tegen het plafond in de kelder of in de verloren ruimte in de nok van het dak worden weggewerkt.
30+ ideeën over Wit mannetjes | illustraties, afbeeldingen, pictogrammen
Onderhoud
Belangrijk is dat de filters regelmatig worden schoongemaakt en vervangen.  De  stoffilters  dienen minimaal 1x per jaar vervangen te worden, U dient zelf de filters tussentijds schoon te houden, controle om de maand is aan te raden.
 
400+ ideeën over 3d poppetjes | illustraties, afbeeldingen, spelletjes voor tieners
Duurzaam
Met het nieuwe bouwbesluit en daaraan verbonden regels betreffende isolatie en ventilatie, kan het interessant zijn om een luchtverwarmingsinstallatie te laten plaatsen.
Een direct gestookte luchtverwarming kan natuurlijk op uw gasleiding worden aangesloten, maar sinds enige tijd worden luchtverwarminginstallaties ook op duurzamere energiebronnen aangesloten zoals, warmtepompen, zonneboilersystemen en zelfs elektrisch elementen met Photo voltais zonnepanelen en kan zelfs de gasmeter en het vastrecht hiervan verdwijnen.
 
Pessoa 3d Pequena Com Alguma Marca De Seleção E Um Lápis. Imagem 3d Isolado Fundo Branco Fotos, Retratos, Imágenes Y Fotografía De Archivo Libres De Derecho. Image 37817355.
Vakbekwame installateur(s)
Los van deze materie is het van groot belang dat er een degelijke studie is gemaakt van de juiste keuze door een vakbekwame installateur, die in zijn ontwerpberekening voldoende toevoer- en retourroosters, kanalen van voldoende grote, daardoor lage luchtsnelheden heeft zowel in de kanalen als aan de roosters en daardoor ook zo weinig mogelijk geluid geproduceerd wordt.
 

Filtering
In de luchtverwarmers worden standaard G3 stoffilters toegepast, uiteraard is het van groot belang dat er goed gefilterd wordt en dat deze door de bewoners het filter eens in de maand wordt uitgezogen/gereinigd.

100+ ideeën over Witte Poppetjes | illustraties, wit, afbeeldingen
Met luchtverwarming van Brink Climate Systems heeft u een aantal belangrijke voordelen:
 1. Gezond en comfortabel leef- en werkklimaat.
 2. Eén geïntegreerde installatie voor verwarming, koeling én ventilatie. 
 3. Geen storende leidingen en radiatoren, dus ruimtewinst en een grote vrijheid van inrichten.
 4. Optimaal binnenmilieu door continue ventilatie en luchtfiltering. 
 5. Geen water, maar directe verwarming van lucht.
 6. Lage kosten door een heel hoog rendement.
 7. Eenvoudig uit te breiden met free-koeling of topkoeling.
 8. Korte opwarmtijd en daardoor een hoog thermisch comfort.
 9. De constante luchtcirculatie verdeelt warmte van andere energiebronnen zoals zoninstraling gelijkmatig over het hele gebouw. 
 10. Behoud van de gebouwconstructie door gecontroleerde en continue ventilatie.
 11. Goed te combineren met warmteterugwinning.
 
Bron;
Een consument met eigen ervaringen betreffende luchtverwarming en tevens oud installateur.   

    

 
 


Wat is luchtverwarming?
Sommige zaken in het leven wilt u goed voor elkaar hebben. Neem de verwarming en ventilatie van uw woning. Stelt U prijs op gezonde en dus voldoende verse, frisse lucht in uw dagelijkse woonomgeving. Dan is de meest logische keuze luchtverwarming.
 

Luchtverwarming
zorgt Voor een constante en aangename luchtcirculatie, behaaglijk warm van Verfrissend koel, door het hele huis op basis van verse en gefilterde lucht. Je ziet het niet, maar merkt het wel. Door de afwezigheid van traditionele radiatoren Heeft u een enorme inrichtingsvrijheid. Een systeem van luchtkanalen en onopvallende roosters zorgt ervoor Dat de binnenkomende lucht naar de ruimten wordt gevoerd. De luchtjes van keuken, badkamer en toilet worden via de aangebrachte ventilatievoorzieningen naar buiten gebracht. De Voortdurende Luchtverversing (en filtering) houdt de lucht fris en Ongewenste stofdeeltjes blijven buiten de deur.
Door de langzaam circulerende lucht is de woning snel op temperatuur, Terwijl het hoge rendement van de luchtverwarmer de stookkosten laag houdt. Voor productinformatie:
Allure en Elan.De bronafbeelding bekijken
      links indirectgestookt Brink Elan                    rechts directgestookt Brink HR Allure


Nagenoeg onzichtbaar
Onhandige radiatoren, ontsierende  buizen, stofnesten, de nadelen van CV zijn  bekend. Steeds meer bewoners kiezen dan ook voor de stijlvolle eenvoud van luchtverwarming. Het enige wat u ervan  ziet, zijn de onopvallende designroosters in wand of vloer. Een intelligent systeem dat zich volkomen terughoudend opstelt in uw met zorg samengesteld interieur. Bij de inrichting van uw woning heeft u geen last van radiatoren. Ongestoord kunt u spelen met de ruimte en uw meubilair krijgt zo alle aandacht die het verdient. Jarenlang garandeert luchtverwarming een onzichtbare, geruisloze en behaaglijke warmte. Op elke plek in uw huis, door alle seizoenen heen. Verwarming waarmee u uzelf verwent.
Roosters voor verwarming in z’n mooiste vorm.
 

Uitblaasroosters
Traditioneel worden de toevoerroosters bij de gevel geplaatst (net als de radiatoren bij een CV­installatie). Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Bij de uitstekende luchtdichtheid en thermische kwaliteit van de moderne woningen kan de warmte vaak beter vanuit de kern of binnenwand van de woning worden ingebracht via onopvallende roosters. Er zijn ook situaties waarbij de roosters in het plafond kunnen worden geplaatst. Voor het inblazen van de warme lucht en het afzuigen daarvan zijn verschillende soorten roosters beschikbaar. De standaard roosters zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en kunnen (tegen meerprijs) in elke RAL- kleur worden aangeboden. Daarnaast zijn er ook fraaie aluminium roosters beschikbaar. Deze zijn afgewerkt in een satijnglanzende,naturelkleurige finish. Kijk eens in onze shop voor prijzen en info.  naar shop!

Een modern systeem voor moderne woningen, maar ook voor uw bestaande authentieke woning is dit bijna onzichtbare systeem toepasbaar.
Onopvallende roosters en een eenvoudig kanalensysteem zijn voldoende om de voordelen van luchtverwarming optimaal tot hun recht te laten komen in de hele woning. De slimme regeling warmt vertrekken nagenoeg onmerkbaar op. De werking is storingsvrij en vergt een minimum aan onderhoud. Filtering                                                                                    
Het standaard filter haalt 95% en het optionele fijnstoffilter haalt zelfs 99% van de stofdeeltjes uit de lucht. Ideaal voor mensen met gevoelige luchtwegen. Het filter laat zich gemakkelijk reinigen.
Lucht bevat stof. Een natuurlijk feit. Maar het slimme, standaard filtersysteem van Brink verwijdert voor u maar liefst 95% van de stof uit de lucht. Niet even, maar continu. Dat draagt natuurlijk flink bij aan uw wooncomfort en gezondheid. En gemak dient de mens, want het filter bereikt u probleemloos vanaf de voorzijde.


Comfortabel / gezond 
Het is terecht dat mensen veel aandacht besteden aan hun gezondheid en dat van hun gezin. In een woning is nu eenmaal altijd stof aanwezig. Dit wordt veroorzaakt door activiteiten van mens en dier. Dit stof gaat op lastig schoon te maken plaatsen zitten en heeft hierdoor een negatieve invloed op de kwaliteit van de binnenlucht. Vooral mensen met luchtwegproblemen ondervinden veel hinder van stof.
Het  luchtverwarmingssysteem van Brink is voorzien van een filter waarmee 95% van de stof uit de lucht wordt gefilterd. Een schoon en gezond gevoel!
 

Fijnstoffilter
Voor mensen met gevoelige luchtwegen is ook het filteren van de allerkleinste stofdeeltjes een letterlijke opluchting. Hiervoor is een elektronisch fijnstoffilter beschikbaar. Deze verwijdert vrijwel alle vervuiling (99%) uit de lucht zoals pollen, stuifmeel, schimmels, tabaksrook en kiemen.
 
Als optie een hoogwaardig fijnstoffilter (elektronisch filter) beschikbaar. Ideaal voor fijnstofbelaste gebieden zoals bij wegen en/of luchthavens. Ook mensen met gevoelige luchtwegen hebben profijt van deze fijnstoffilters. Dit filter past alleen in de daarvoor bedoelde filtercassette inclusief aansluitset.

Elektrostatisch principe
De werking van het elektronisch fijnstoffilter voor de luchtverwarmer is gebaseerd op het elektrostatische principe.In een aluminium cassette bevindt zich glasvezeldoek dat onder spanning wordt gebracht. Doordat het doek is geladen,verandert het in een ‘fijnfilter’ en worden zelfs microscopisch fijne stofdeeltjes aangetrokken. Het elektronisch luchtfilter heeft een zeer laag stroomverbruik (2 Watt) en een veilige voeding van 24 Volt.


Een goede combinatie                                                                  
Luchtverwarming, koeling en ventilatie zijn aparte systemen,die heel goed gecombineerd kunnen worden. Dat scheelt aanzienlijk in uw energiekosten. Via een uitgekiend systeem van warmteterugwinning neemt de verse lucht de temperatuur over van de lucht die uw woning verlaat. Voor meer informatie neem contact met ons op.


 
 


 
Kijkt u ook eens op onze website luchtverwarmingshop hier kunt u informatie bekijken onder button projecten van onze vervangingsprojecten van Direct en Indirect gestookte luchtverwarmers en systemen door geheel Nederland.