Hoe werkt luchtverwarming
                 eigenlijk?

      Klik op onderstaande animatie
                YouTube filmpje 

 
Wat is luchtverwarming?

Sommige zaken in het leven wilt u goed voor elkaar hebben. Neem de verwarming en ventilatie van uw woning. Stelt U prijs op gezonde en dus voldoende verse, frisse lucht in uw dagelijkse woonomgeving. Dan is de meest logische keuze luchtverwarming.
 

Luchtverwarming zorgt Voor een constante en aangename luchtcirculatie, behaaglijk warm van Verfrissend koel, door het hele huis op basis van verse en gefilterde lucht. Je ziet het niet, maar merkt het wel. Door de afwezigheid van traditionele radiatoren Heeft u een enorme inrichtingsvrijheid. Een systeem van luchtkanalen en onopvallende roosters zorgt ervoor Dat de binnenkomende lucht naar de ruimten wordt gevoerd. De luchtjes van keuken, badkamer en toilet worden via de aangebrachte ventilatievoorzieningen naar buiten gebracht. De Voortdurende Luchtverversing (en filtering) houdt de lucht fris en Ongewenste stofdeeltjes blijven buiten de deur.
Door de langzaam circulerende lucht is de woning snel op temperatuur, Terwijl het hoge rendement van de luchtverwarmer de stookkosten laag houdt. Voor productinformatie:
Allure en Elan.


Nagenoeg onzichtbaar
Onhandige radiatoren, ontsierende  buizen, stofnesten, de nadelen van CV zijn  bekend. Steeds meer bewoners kiezen dan ook voor de stijlvolle eenvoud van luchtverwarming. Het enige wat u ervan  ziet, zijn de onopvallende designroosters in wand of vloer. Een intelligent systeem dat zich volkomen terughoudend opstelt in uw met zorg samengesteld interieur. Bij de inrichting van uw woning heeft u geen last van radiatoren. Ongestoord kunt u spelen met de ruimte en uw meubilair krijgt zo alle aandacht die het verdient. Jarenlang garandeert luchtverwarming een onzichtbare, geruisloze en behaaglijke warmte. Op elke plek in uw huis, door alle seizoenen heen. Verwarming waarmee u uzelf verwent.
Roosters voor verwarming in z’n mooiste vorm


Uitblaasroosters
Traditioneel worden de toevoerroosters bij de gevel geplaatst (net als de radiatoren bij een CV­installatie). Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Bij de uitstekende luchtdichtheid en thermische kwaliteit van de moderne woningen kan de warmte vaak beter vanuit de kern of binnenwand van de woning worden ingebracht via onopvallende roosters. Er zijn ook situaties waarbij de roosters in het plafond kunnen worden geplaatst. Voor het inblazen van de warme lucht en het afzuigen daarvan zijn verschillende soorten roosters beschikbaar. De standaard roosters zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en kunnen (tegen meerprijs) in elke RAL- kleur worden aangeboden. Daarnaast zijn er ook fraaie aluminium roosters beschikbaar. Deze zijn afgewerkt in een satijnglanzende,naturelkleurige finish. Kijk eens in onze shop voor prijzen en info.  naar shop!

Een modern systeem voor moderne woningen, maar ook voor uw bestaande authentieke woning is dit bijna onzichtbare systeem toepasbaar.
Onopvallende roosters en een eenvoudig kanalensysteem zijn voldoende om de voordelen van luchtverwarming optimaal tot hun recht te laten komen in de hele woning. De slimme regeling warmt vertrekken nagenoeg onmerkbaar op. De werking is storingsvrij en vergt een minimum aan onderhoud. 

Filtering                                                                                       Het standaard filter haalt 95% en het optionele fijnstoffilter haalt zelfs 99% van de stofdeeltjes uit de lucht. Ideaal voor mensen met gevoelige luchtwegen. Het filter laat zich gemakkelijk reinigen.
Lucht bevat stof. Een natuurlijk feit. Maar het slimme, standaard filtersysteem van Brink verwijdert voor u maar liefst 95% van de stof uit de lucht. Niet even, maar continu. Dat draagt natuurlijk flink bij aan uw wooncomfort en gezondheid. En gemak dient de mens, want het filter bereikt u probleemloos vanaf de voorzijde.


Comfortabel / gezond 
Het is terecht dat mensen veel aandacht besteden aan hun gezondheid en dat van hun gezin. In een woning is nu eenmaal altijd stof aanwezig. Dit wordt veroorzaakt door activiteiten van mens en dier. Dit stof gaat op lastig schoon te maken plaatsen zitten en heeft hierdoor een negatieve invloed op de kwaliteit van de binnenlucht. Vooral mensen met luchtwegproblemen ondervinden veel hinder van stof.
Het  luchtverwarmingssysteem van Brink is voorzien van een filter waarmee 95% van de stof uit de lucht wordt gefilterd. Een schoon en gezond gevoel!
 

Fijnstoffilter
Voor mensen met gevoelige luchtwegen is ook het filteren van de allerkleinste stofdeeltjes een letterlijke opluchting. Hiervoor is een elektronisch fijnstoffilter beschikbaar. Deze verwijdert vrijwel alle vervuiling (99%) uit de lucht zoals pollen, stuifmeel, schimmels, tabaksrook en kiemen.

Elektrostatisch principe
De werking van het elektronisch fijnstoffilter voor de luchtverwarmer is gebaseerd op het elektrostatische principe.In een aluminium cassette bevindt zich glasvezeldoek dat onder spanning wordt gebracht. Doordat het doek is geladen,verandert het in een ‘fijnfilter’ en worden zelfs microscopisch fijne stofdeeltjes aangetrokken. Het elektronisch luchtfilter heeft een zeer laag stroomverbruik (2 Watt) en een veilige voeding van 24 Volt.


Een goede combinatie                                                                  
Luchtverwarming, koeling en ventilatie zijn aparte systemen,die heel goed gecombineerd kunnen worden. Dat scheelt aanzienlijk in uw energiekosten. Via een uitgekiend systeem van warmteterugwinning neemt de verse lucht de temperatuur over van de lucht die uw woning verlaat. Voor meer informatie neem contact met onze specialist op.