Meer info op onze nieuwe website 

12 tips om een gebruiksvriendelijke website te ontwerpen!
TV- uitzending RTL4  EconVice Nederland          

 
   Nieuwe roosters of filters nodig?
  
      

 
De nieuwe serie Indirect gestookt Elan 2.0 luchtverwarmers, type Elan 4 2.0 - Elan 10 2.0 - Elan 16 2.0 - Elan 25 2.1

De toestellen in deze serie zijn op zeker vijf belangrijke punten verbeterd ten opzichte van de vorige modellen. Denk onder andere aan: één basismodel dat op tal van manieren inzetbaar is, optimale koppeling met andere accessoires en toestellen, energiebesparing en makkelijker in het onderhoud.
Minder modellen, meer mogelijkheden
“De Elan-serie bestond uit zestien verschillende modellen”, zo zegt Clausen. “In de nieuwe serie zijn dat er nog maar drie, maar ze kunnen meer dan hun voorgangers. Voorheen moest je voor upflow of downflow, voor een linker of een rechter model, telkens een ander specifiek toestel bestellen. In de nieuwe serie is er per capaciteit één basismodel, dat je als installateur zelf heel eenvoudig kunt aanpassen naar de manier waarop je het in praktijk nodig hebt. Veel flexibeler dus en eenvoudiger te kiezen. De enige keuze die je nu moet maken, is welke capaciteit je nodig hebt: 10, 16 of 25 kW. Daarmee hebben we het aanbod niet alleen versimpeld, maar zelfs uitgebreid. De Elan 16 is namelijk nieuw. Er was vanuit de markt veel vraag naar deze tussencapaciteit.”
Koppelbaar met accessoires
Alle toestellen zijn eenvoudig te koppelen met de modernste accessoires. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de WTW-kloksturing die nu al in de Excellent-serie wordt toegepast. Dankzij het nieuwe Excellent-besturingsplatform kunnen ook deze toestellen met een servicetool uitgelezen worden. Clausen: “ Daarnaast zijn twee losse toestellen makkelijk aan elkaar te koppelen, waardoor eenvoudig een Duo-toestel kan worden samengesteld.”
Geschikt voor renovatie en nieuwbouw
Bij de ontwikkeling is speciaal gekeken naar de afmetingen. Clausen: “De oude modellen waren vooral in de breedte gebouwd, de nieuwe juist in de diepte. Ze zullen veel gebruikt worden ter vervanging van oude gasgestookte toestellen. Daarom passen de toestellen van de nieuwe Elan 2.0-serie precies op het grondvlak van de oude luchtverwarmers. Dat scheelt de installateur een hoop werk en dus tijd en geld.” Maar ook voor de nieuwbouw blijkt de serie prima geschikt. “Denk aan het gemak van Lego-blokken. DeElan2.0 luchtverwarmer is snel te koppelen aan bijvoorbeeld een koel-unit, zodat zowel het verwarmen als koelen van lucht voor nieuwbouwwoningen op dezelfde plaats te regelen is. Natuurlijk ook aangestuurd door hetzelfde besturingssysteem.”
Energiezuinige ventilatoren
“Een vierde belangrijke stap is het energiezuiniger maken van de toestellen”, aldus Clausen. “Met name de ventilatoren zijn een stuk zuiniger in het energieverbruik. En dan heb ik het echt over aanzienlijke besparingen.”
Volledige service aan de voorkant
“Een laatste voordeel, zeer handig voor de installateur, is dat hij het toestel zelfs in de kleinste ruimten onderhoud kan geven. Alle onderdelen die service nodig hebben, zijn namelijk heel eenvoudig vanaf de voorkant te bereiken. Geen gepriegel meer in onmogelijke hoeken, maar eenvoudig vanaf de voorzijde filters kunnen vervangen, leidingwerk aanpassen, enz.” Deze verbeteringen passen helemaal in de lijn die Brink met het nieuwe ‘Air for Life’ heeft ingezet. Clausen: “Door al deze aanpassingen zetten we belangrijke stappen naar een optimaal comfortabel binnenklimaat voor de consument. En we maken het de installateur makkelijker om dat te realiseren.”