De nieuwe Renovent Excellent 
Het toestel Renovent HR

Omschrijving
De Renovent HR Large, Medium, Small en SWB ventilatie installaties met warmtewisselaar zijn speciaal ontworpen voor gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning. De aanwezige warmte in de vervuilde lucht die uit de woning wordt afgevoerd, wordt gebruikt om de koude, schone buitenlucht die wordt binnengehaald te verwarmen. De warmtewisselaar in de Renovent HR ventilatie installatie zorgt ervoor dat 95% van de warmte wordt overgedragen, waardoor naverwarmen van de ventilatielucht overbodig wordt.

 
Vorm en afmeting
  H [mm] B [mm] D [mm] Gewicht [kg]
Large 602 675 455 32*
Medium 602 675 445 31*
Small 600 560 315 25
SWB 702 453 445 35
* exclusief gewicht bypasscassette van 3,5 kg)
 
Kleur
Het plaatstalen casco van de Renovent HR is crème geëpoxeerd (RAL 1013).
 
Prestaties
Renovent HR Large, Medium, Small en SWB
De besturingsunit van de Renovent HR Large, Medium en Small regelt en controleert de veilige werking van het toestel en zorgt ervoor dat de luchthoeveelheden constant en op de ingestelde waarden blijven.
De elektrische en regeltechnische aansluitingen zijn aan de buitenzijde aangebracht. Tevens zijn de toestellen voorzien van een display voor het uitlezen en instellen van functies. Hierdoor is traploze instelling van het volume mogelijk zonder het toestel te hoeven openen.
De Renovent HR Medium en Large zijn beide in drie uitvoeringen leverbaar.  De Renovent HR SWB houdt bij plaatsing op een luchtverwarmer de luchtverplaatsing constant waardoor het luchtafvoerkanaal niet van een inregelklep hoeft te worden gezien. Het toestel heeft één luchtaansluiting boven, één aansluiting onder en twee aansluitingen aan de zijkant. De Renovent HR Small is leverbaar in de uivoering met vier luchtaansluitingen boven (4b).
De Renovent HR Large, Medium, Small en SWB zijn af fabriek leverbaar in een rechter- en linkeruitvoering.


Renovent
Brink Renovent voor woonhuisventilatie, de Renovent Excellent. Met dit toestel loopt Brink Climate Systems vooruit op toekomstige eisen ten aanzien van installatiegeluid en verdere energiebesparing. De Renovent Excellent heeft door een fors verlaagde interne weerstand en door toepassing van een grotere ventilatordiameter een zeer laag geluidsniveau. Het hulpenergieverbruik wordt verminderd door toepassing van een geschakelde voeding, de verminderde interne weerstand en de achterovergebogen schoepen van de ventilatoren. Uniek is dat Brink Climate Systems dit type ventilator heeft gecombineerd met het in de markt gewaardeerde ‘Constant Flow’ principe. Het toestel wordt standaard geleverd met een 100% bypass en elektrische voorverwarmer.
Met de Renovent Excellent zet Brink Climate Systems de nieuwe maatstaf op het gebied van woonhuisventilatie met warmteterugwinning.

 
De  Renovent Excellent: stiller, energiezuiniger en comfortabeler ventileren

Goede ventilatie draagt bij aan het wooncomfort en de gezondheid. Gebruikers stellen steeds hogere eisen aan goede ventilatiemogelijkheden in alle jaargetijden. Ook door de overheid worden de eisen ten aanzien van energiezuinigheid en installatiegeluid steeds verder aangescherpt. Met de Renovent Excellent speelt Brink Climate Systems in op deze veranderingen en introduceert een warmteterugwinunit die niet alleen klaar is voor de huidige maar ook voor toekomstige ventilatie-eisen.
Een stap vooruit
De voordelen van ventilatie met warmteterugwinning zijn inmiddels bekend: ruimhartig ventileren met minimale energieverliezen en een hoog comfort zonder tochtverschijnselen. Brink Climate Systems heeft ook goed geluisterd naar de wensen van gebruikers en professionele marktpartijen. Het geluidsniveau en het hulpenergieverbruik is verder verlaagd.

 
Stil
Mede door toepassing van langzamer draaiende ventilatoren met een diameter van 190 mm is Brink Climate Systems erin geslaagd het geluidsniveau verder te verlagen. Ook het verlagen van de interne weerstand van het toestel en de warmtewisselaar dragen bij aan de geruisloze werking van de Renovent Excellent. 
 
Lager hulpenergieverbruik
Bijkomend voordeel van de maatregelen om het geluidsniveau te verlagen dragen ook bij aan een lager hulpenergieverbruik. Met de Renovent Excellent is Brink Climate Systems erin geslaagd een toestel op de markt te brengen welke in ruime mate voldoet aan de toekomstige Europese eis van maximaal 1.200 J/m3. Maar ook nu al profiteert u van een verdere EPC-reductie. 

Uitvoeringen
De Renovent Excellent is leverbaar in een linker-en rechteruitvoering (4b, 2b/2o, 3b/1o). 
 
Voordelen Renovent Excellent
  • Hoge ventilatiecapaciteit van 400 m3/h
  • Geluidsarm
  • Veder verlaagd hulpenergieverbruik
  • Hogere EPC-reductie
  • Standaard bypass
  • Intelligente vorstregeling met standaard voorverwarmer
  • Voorbereid op het E-bussysteem