Econvice - Consultancy Energy Saving Solutions, energie besparing label  certificaat    Brink Allure "directgestookt"

    Brink Elan "indirectgestookt"

 
Verschil direct- en indirect gestookt
 

Wat is nu het verschil tussen Direct gestookt en Indirect gestookte luchtverwarmers.
 
Direct gestookte luchtverwarmers;
In het algemeen zijn direct gestookte luchtverwarmers een stuk groter dan CV-ketels. Direct gestookte luchtverwarmers zijn er alleen in staande uitvoering. Aan luchtverwarmers zijn vrij grote kanalen voor de verwarmde en de retourlucht aangesloten.
Direct gestookte luchtverwarmers worden direct verwarmd door de thermostaat aangestuurde gasbrander en stuwt de aangezogen retourlucht via een systeemventilator rechtstreeks over de RVS warmtewisselaar de verdeelkast in [warmeluchtkast] vandaar wordt de warme lucht naar de diverse aftakkingen in het kanalensysteem getransporteerd waar het uiteindelijk via de toevoerroosters in de diverse vertrekken wordt ingeblazen.

 
Indirect gestookte luchtverwarmers;
Bij indirect gestookte luchtverwarmers wordt met bijvoorbeeld een CV-ketel water opgewarmd en dit warme water wordt naar een warmtewisselaar gevoerd waarmee lucht wordt opgewarmd. [vergelijkbaar met een radiateur in een auto waarook de lucht doorheen wordt geblazen waardoor u verwarmde lucht krijgt]
Deze verwarmde lucht wordt dan met een systeemventilator door een kanalenstelsel naar de vertrekken getransporteerd. De warmtewisselaar is ongeveer zo groot als een CV-ketel en is aangesloten op een tweetal leidingen [aanvoer en retour van CV-water] en een stelsel van luchtkanalen.

  
Vraag van u als klant?
 
Kan ik een Intergas Kombi Kompact HRE probleemloos combineren met:
 
Vloerverwarming
Moderne vloerverwarming is probleemloos toe te passen met de meeste HR-ketels. Anders is het met een oud vloerwarmingssysteem dat gebruik maakt van zwarte tyleen buizen. Dit type vloerverwarming werd een aantal jaren veelvuldig toegepast. Deze buizen laten echter zuurstof door (zuurstof diffusie) waardoor de aluminium en rvs warmtewisselaars van cv-ketels op termijn kunnen worden aangetast. Hierdoor moet vaak een extra scheiding worden aangebracht tussen het systeem van de vloerverwarming en de cv-installatie. Bij de Intergas Kombi Kompakt HR(E) en Prestige HR-ketels is het treffen van een dergelijke voorziening overbodig omdat de unieke dubbel HR warmtewisselaar waterzijdig van koper is. Daarom zal de warmtewisselaar niet worden aangetast door het zuurstof vanuit de vloerverwarmingen is een extra scheiding niet nodig. Hiermee bespaart u aanzienlijk in de installatiekosten. Kortom: een HR-ketel van Intergas is op elke vloerverwarming aan te sluiten.

Voor een goede werking van de warmtapwatervoorziening mag er geen ongewenste circulatie door het toestel zijn door een tweede pomp in het cv-circuit. Sluit een vloerverwarming indirect hydraulisch neutraal aan, of voorzie het circuit van een elektrische afsluiter of terugslagklep die doorstroming door het toestel voorkomt als er geen CV-warmtevraag is.


Indirect gestookte luchtverwarmer
De Kombi Kompakt HR(E)-toestellen kunnen ook worden toegepast in combinatie met een indirect gestookte luchtverwarmer (bv. Brink type Elan). De Elan 2.0 is een indirect (energiemedium water) gestookte luchtverwarmer die energiezuinig en flexibel is toe te passen. De Elan 2.0 is beschikbaar in de uitvoeringen 10, 16 en 25. De Elan 2.0 serie kan zowel bij nieuwbouw als bij vervanging een goede oplossing bieden. De Elan 2.0 is te combineren met een cv-ketel, stadsverwarming of een warmtepomp. Ook bivalente systemen zijn mogelijk (Combinatie van warmtepomp en CV-ketel).


Voordelen Elan 2.0: 
  1. Eenvoudig om te zetten naar een upflow of een downflow
  2. In een handomdraai te wijzigen naar een linker- of rechter uitvoering
  3. Eenvoudig duo- of multi toestellen samenstellen met de basisuitvoeringen van de Elan 10, 16 en 25
  4. Afmetingen Elan 2.0-toestellen passen op het grondvlak van de oude gasgestookte luchtverwarmers
  5. Uit te breiden met topkoeling door toepassing van warmtepomp (met uitzondering van de Elan 10) of een koudwatermodule (DX-koelsysteem)
  6. Te combineren met een cv-ketel, stadsverwarming of  een warmtepomp. De warmtepomp is niet in elke situatie toe te passen. Vraag bij uw installateur naar de mogelijkheden.
  7. Ideaal voor mensen met gevoelige luchtwegen door de toepassing van een filter (95% van de stof uit de lucht wordt gefilterd. Fijnstoffilter is ook mogelijk)

Uitbreiding met de Renovent Elan
De Brink Elan-toestellen kunnen ook worden toegepast in combinatie met een Warmte Terugwin-unit (bv. Brink type Renovent Elan). De toestellen zijn geschikt om verse ventilatielucht van buiten enkele graden na te verwarmen: dit garandeert een minimale inblaas temperatuur.
De Renovent Elan kan bovenop de nieuwe Elan 2.0 uitvoering  worden geplaatst. Deze combinatie is door zijn compacte afmetingen met name geschikt voor de seriematige woningbouw en vervangt de Renovent HR SWB. Ook de Renovent Excellent en Renovent Sky toestellen kunnen luchttechnisch worden gecombineerd met de Elan 2.0 -toestellen.

Vraag ons naar de mogelijkheden!.

 
 

 
 
 

 
.