Waarom vervangen?
 
Technisch gesproken is uw luchtverwarmer na 20 jaar aan vervanging toe. Misschien kan de installatie nog enkele jaren mee, maar de kans op dure reparaties wordt groter. Vaak raakt een luchtverwarming defect op het moment dat het absoluut niet uitkomt. U dient  dan wel op stel en sprong te beslissen: repareren of vervangen. De beslissing is dan vaak  niet weloverwogen.
Veel woningen zijn voorzien van oude luchtverwarmers. Deze oude systemen hebben een hoog energieverbruik en bieden beperkt comfort. Oude luchtverwarmers zijn namelijk alleen voorzien van een aan/uit functie. Moderne systemen zijn voorzien van een modulerende functie, waardoor nauwkeurig en energiezuinig in de juiste temperatuur behoefte wordt voorzien. 
Met een nieuwe luchtverwarmer kunt u vaak honderden euro’s per jaar besparen terwijl uw comfort wordt verbeterd.
Wilt u een persoonlijk advies ontvangen voor het vervangen van uw installatie, neemt u dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.
 

Bel meteen en maak een afspraak met onze adviseur.
 
Over het rendement maar niet te spreken,  de nieuwe luchtverwarmers hebben een verbruiksrendement van 95% er valt dus veel te besparen.
 

 
Met het rendement van de Allure haalt u meer uit elke kubieke meter gas. Reken nu zelf uit hoeveel besparing dit geavanceerde systeem gemiddeld oplevert. Gasverbruik (m3/jaar) van een oude luchtverwarmings-installatie (rendement 70% en hoog/laag ventilator Besparing gas + elektra
Gasprijs
€ 0,45 / m3
Elektra
€ 0,19 / kWh
Besparing gas + elektra
Gasprijs
€ 0,50 / m3
Elektra
€ 0,22/ kWh
       
Rendement Conventioneel
toestel 70% gemiddeld
  Allure HR* Allure HR*
 Bij een gasverbruik van: 1000 € 200 € 224
 Bij een gasverbruik van: 2000 € 318 € 355
 Bij een gasverbruik van: 3000 € 456 € 509
 Bij een gasverbruik van: 4000 € 596 € 665
 Bij een gasverbruik van: 5000 € 738 € 825
 * inclusief extra besparing elektronische ontsteking per 100m3 per jaar.
 

Waar velen niet aan denken?
Veel eigenwoning bezitters weten niet waar ze moeten beginnen bij het duurzamer maken van hun woning en of luchtverwarmingsinstallatie. Wij willen deze mensen helpen in het gehele proces om te zorgen dat hen huidige energieverbruik d.m.v.een goede afstelling, een gesloten retoursysteem, hoogrendements luchtverwarmer en luchttechnisch inregelen van de installatie en het energieverbruik zal voor deze woningbezitters met tenminste met 20 tot 30 %  kunnen dalen t.o.v. uw huidige energieverbruik.  
  
Bijkomend voordeel is dat het wooncomfort hoger wordt en, ook niet geheel onbelangrijk, de waarde van de woning d.m.v. deze maatregelen behoorlijk kan stijgen. [woningen met een hoog gasverbruik zijn in deze tijd niet in trek]

 
Tijdens dit advies kijken wij ook verder naar de bouwkundige kant zoals hoe zit het met de luchtdichtheid van de woning, zijn er nog andere aspecten die wij aan u  kunnen toelichten, afstelling van de thermostaat, brievenbus klep, spaarlampen, dubbel glas etc, etc...
 
Soms is een kleine investering nodig om uw verbruik naar beneden te brengen en kan uw investering die hier mee gemoeit is binnen enkele jaren wordt terugverdiend zeker nu wij weten dat de energieprijs de komende jaren behoorlijk zal stijgen.

 

Overzicht van vervanging van luchtverwarmers door EconVice in geheel Nederland
 
Door op onderstaande link te klikken krijgt u een overzicht over onze reeds gerealiceerde vervangingen van luchtverwarmers in de bestaande woningbouw.
  

 
Natuurlijk komt EconVice Nederland ook bij u als u in
LIMBURG, NOORD-BRABANT, ZEELAND, ZUID-HOLLAND, NOORD-HOLLAND, UTRECHT, GELDERLAND, OVERIJSSEL, FLEVOLAND, DRENTE, FRIESLAND EN GRONINGEN gevestigd bent.